Radio Zlín se změní na Hitrádio, stanici Rock Max má zůstat rockový formát

15. únor 2021

Rozhlasová skupina Media Bohemia po patnácti letech dokončí expanzi značky Hitrádio po celé České republice. Jako poslední se jí dočkají obyvatelé Zlínského kraje. Plány se stanicí Rock Max budou oznámeny později.

Rozhlasová skupina Media Bohemia do svého portfolia zahrnuje další dvě značky – Radio Zlín a Rock Max. Pro mediálního hráče jde o důležitou akvizici, protože se dostává do poslední oblasti České republiky, kde doposud nepůsobil – do Zlínského kraje. Media Bohemia zároveň potvrzuje spekulace, které se již objevily na internetu. Po schválení Radou pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) bude Radio Zlín začleněno do sítě Hitrádií a tato značka už tak bude zastoupena ve všech čtrnácti krajích.

„Akvizice Radia Zlín je zásadním mezníkem budování rodiny Hitrádií, která vznikla před 15 lety jako formátová platforma pěti regionálních stanic (Orion, Vysočina, Faktor, FM Plus a Crystal). Pokrytím Zlínského kraje se náš programový koncept rozšíří do celé republiky. V každém kraji nabídneme posluchačům regionální rádio s vlastním moderátorským týmem a zpravodajstvím a zároveň můžeme dál rozvíjet společné know-how pro marketing a hudební programování.“ uvedl Jan Neuman, programový a marketingový ředitel skupiny Media Bohemia.

Co se týká stanice Rock Max, nabízí se přímo do regionu příchod značky Rock Rádio. Media Bohemia o něm však zatím nemluví. „Programovou strategii rádia Rock Max oznámíme v následujících měsících. Nicméně Rock Max zůstane určitě rockovým rádiem,“ dodal Jan Neuman k plánům skupiny Media Bohemia. „Tento krok vnímám z hlediska obchodní strategie velmi pozitivně, posílíme tím obchod a produkty na střední Moravě, bude pro nás jednodušší a efektivnější odbavit celoplošné kampaně a to i v podobě speciálních projektů,“ konstatoval Štěpán Ryska, jednatel mediálního zastupitelství Radiohouse.

autor: lukpo
Spustit audio

Související