Radiožurnál Sport také součástí DAB+ multiplexu operátora RTI cz

15. květen 2019

Západočeská firma má své vysílače ve III. pásmu v jižních Čechách a Plzni. Operátor chce v tomto kmitočtovém rozsahu šířit signál i v dalších lokalitách, v nichž působí.

Speciální digitální stanice Radiožurnál Sport, která v průběhu hokejového šampionátu nabízí mimo jiné přímé přenosy z této významné události odehrávající se na Slovensku, je od úterního dopoledne také součástí DAB+ multiplexu společnosti RTI cz. Do rozhlasové sítě byl tematický okruh zařazen obratem po dohodě s Českým rozhlasem. V současné době je tak Radiožurnál Sport k dispozici celkem ve třech terestrických sítích, kromě RTI cz i u Teleko Digital a pochopitelně ČRo DAB+. Dále mohou zájemci stanici poslouchat přes internet a jako součást kabelové televize společnosti UPC Česká republika.

Největší přínos má multiplex RTI cz v jižních Čechách, kde funguje tato síť ve III. pásmu na kanálu 5D, případně ještě v Plzni – město na kanálu 10A. V Karlovarském kraji si mohou zájemci naladit signál přímo z Klínovce, komplikací je ovšem vysílání na kanálu LJ, tedy v takzvaném L-bandu. Operátor, jak již bylo několikrát avizováno, plánuje takto fungující kóty překlopit do III. pásma. V multiplexu RTI cz je stanice k dispozici s datovým tokem 64 kbps a kódováním HE-AAC, verze 1, ochranný interval 2A. Kvůli staršímu hardwaru rotuje operátor v rámci slideshow pouze pět obrázků s tematikou stanice.

autor: lukpo
Spustit audio

Související