Stanice Radiožurnál Sport také v multiplexu Teleko DAB

13. květen 2019

Kromě klasického vysílání nabízí operátor také doplňkové obrázky, slideshow. Tento servis je shodný s digitální sítí Českého rozhlasu.

Speciální digitální stanice Radiožurnál Sport, která vysílá pouze po dobu konání hokejového šampionátu na Slovensku, není v rámci pozemního vysílání pouze součástí multiplexu ČRo DAB+, ale také digitální sítě Teleko DAB. Dohoda mezi Českým rozhlasem a provozovatelem proběhla na poslední chvíli za cílem nabídnout speciální okruh posluchačům, kteří ještě v dosahu digitálního vysílání veřejnoprávního média nejsou.

Radiožurnál Sport vysílá v multiplexu Teleko DAB jako náhrada za Rádio Retro, které na přání posluchačů začalo opakovat program věnovaný cestovatelům Hanzelkovi a Zikmundovi. Pokud není posluchač v dosahu signálu multiplexů ČRo DAB+ a Teleko DAB může ladit digitální stanice Českého rozhlasu na internetu. Radiožurnál Sport nabízí v multiplexu příbramské firmy také slideshow – obrázky pro přijímače s barevným displejem. Servis je shodný jako v případě multiplexu ČRo DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související