Rakouská rozhlasová stanice Arabella připravuje nové digitální programy, nabídnout by je mohla i v DAB+

25. březen 2021

Německý portál Satellifax upozornil na nové ochranné známky Arabella HOT a Arabella GOLD, které si zaregistroval provozovatel rakouské rozhlasové stanice Arabella. Některý z nových programů by měl být kandidátem i pro obsazení kapacity v celoplošné síti DAB+ Austria.

Až čtyři programové pozice by mohl podle portálu Satellifax nabídnout provozovatel celoplošné rakouské sítě DAB+ Austria, společnost ORS. Web vychází z registrace nových ochranných známek, kterou provozovatel vídeňského rádia Arabella realizoval na konci loňského roku. V prosinci 2020 pak byly založeny dceřiné firmy Arabella HOT Digitalradio a Arabella GOLD Privatradio. Společnost ORS by měla oznámit další rozšíření sítě DAB+ Austria v blízké době. Jedním z nových programů by měla být i Antenne Österreich.

Rakousko je na tom se zaváděním digitálního rádia DAB+ o něco hůře než Česká republika. Multiplex DAB+ Austria se sice označuje jako celoplošný, ale pokrývá zejména velké aglomerace v různých koutech země a neobsahuje nabídku velkých hráčů včetně veřejnoprávního rozhlasu ORF. Vídeň pak nabízí ještě metropolitní síť CityMUX Wien II. Obě multiplexy je možné v omezené míře naladit i na našem území. V případě našeho trhu je lídrem technologie Český rozhlas, který avizuje 95 % pokrytí signálem tuzemské populace.

autor: lukpo
Spustit audio

Související