Nabídku DAB+ v Rakousku rozšiřuje rozhlasová stanice Radio Klassik Stephansdom

24. srpen 2020

Stanice známá pod původním označením Radio Stephansdom bude druhým programem v multiplexu zaměřeným na klasickou hudbu. Tím prvním je právě Radio Klassik.

Rozhlasová stanice Radio Klassik Stephansdom bude od úterý 25. srpna součástí programové nabídky rakouského celoplošného multiplexu DAB+ Austria. Informaci přinesl na sociální síti Facebook profil DAB-Swiss, následně ji několik dnů poté oficiálně potvrdil přímo provozovatel tohoto tematického programu, a to pro portál Dehnmedia. Stanice známá pod původním označením Radio Stephansdom bude druhým programem v multiplexu zaměřeným na klasickou hudbu. Tím prvním je právě Radio Klassik.

Na omezeném území, zejména v Jihomoravském kraji, Vysočině a jihu Čech, je možné přijímat multiplex DAB+ Austria z několika vysílačů. Jedná se konkrétně o Salzburg – Gaisberg na kanálu 5B, Sankt Pölten – Jauerling na kanálu 5D, stejně jako vídeňský Kahlenberg, nebo Linz – Lichtenberg na kanálu 6D. Dále od hranic s Rakouskem je příjem této digitální sítě prakticky nemožný, protože dochází ke kolizi s českými vysílači, které využívají stejné kanály. Jedná se například o Kuklu, Milešovku nebo multiplex RTI cz.

autor: lukpo
Spustit audio

Související