Rakouský DAB+ láká nové rozhlasové stanice, technologie může oslovit specifická publika

23. červen 2020

V tuto chvíli může být díky DAB+ osloveno již přes milion posluchačů a počet majitelů digitálních rádií trvale roste. Podle Digitalradio Österreich přináší technologie DAB+ vynikající poměr cena-výkon na poli reklamy.

Organizace Digitalradio Österreich upozornila prostřednictvím tiskové zprávy na DAB+ jako na technologii, která může být pro řadu vysílatelů zajímavá zejména z pohledu možnosti oslovení speciálních posluchačských skupin. V tuto chvíli může být díky DAB+ osloveno již přes milion posluchačů a počet majitelů digitálních rádií trvale roste. Podle Digitalradio Österreich přináší technologie DAB+ vynikající poměr cena-výkon na poli reklamy. Nedávno na tuto platformu vstoupily další dvě nové stanice – vzdělávací Njoy a rusko-jazyčné RU.

„Navzdory obtížným měsícům v období koronaviru byla společnost ORS jako technologický partner schopna pokračovat v rozšiřování sítě podle plánu. Nedávno dokončená fáze rozšíření zahrnuje vysílače Bruck am Mur-Mugel a Rechnitz-Hirschenstein, což znamená, že celá Burgenlandsko a další části Štýrska mohou nyní přijímat rozhlasové programy na platformě DAB+,“ uvedl při této příležitosti Matthias Gerwinat, generální ředitel společnosti Digitalradio Österreich. Poslední fáze expanze je naplánovaná na 25. srpna v Korutanech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související