Ředitel Techniky a správy Českého rozhlasu Karel Zýka byl zvolen viceprezidentem WorldDAB

9. listopad 2023

WorldDAB je světová organizace, která se zabývá podporou, rozvojem a implementací rozhlasové technologie DAB+. Jejím viceprezidentem byl ve středu 8. listopadu na valném shromáždění zvolen ředitel Techniky a správy Českého rozhlasu Karel Zýka, a to na období dvou let. Zýka je členem řídíciho výboru WorldDAB již osmým rokem.

Čtěte také

„Vážím si důvěry této významné světové organizace i zástupců jednotlivých zemí, kteří mě zvolili. Vnímám to jako ocenění mé dlouholeté práce v oblasti DAB+ i jako projev respektu vůči výsledkům týmu Českeho rozhlasu, které jsme v implementaci DAB+ dosahli. Jsem rád, že mohu získané zkušenosti zúročit v této nové, velmi zodpovědné funkci.” uvedl při této příležitosti ředitel Techniky a správy Českého rozhlasu Karel Zýka.

DAB+ síť Českého rozhlasu aktuálně pokrývá 96 % populace a obsahuje 25 rozhlasových stanic, včetně multimediálních služeb. Pokryti je i nadále trvale vylepšováno pomocí nových DAb+ vysílačů, se zaměřením na kvalitní přjem uvnitř budov, tzv. indoor.

Čtěte také

WorldDAB představuje globální fórum, ustanovené pro standardizaci, implementaci a podporu rozvoje digitální vysílací platformy DAB+. Sdružuje odborníky z vice než 110 organizací z 33 zemi světa. Jeho členy jsou zástupci soukromých i veřejnoprávních rádií, operátoři síti, výrobci přijímačů a automobilů a regulátoři. Z České republiky jsou členy Český rozhlas a České Radiokomunikace.

autor: lukpo
Spustit audio

Související