Regionální stanice ze Saska plánuje příští rok vypnout dva analogové FM kmitočty

22. říjen 2024

Stanice se rozhodla přejít na digitální vysílání, aby se přizpůsobila moderním požadavkům posluchačů. Tento krok zahrnuje ukončení vysílání na FM frekvencích ve prospěch vyšší kvality a širší dostupnosti v DAB+.

Čtěte také

Posluchači si budou moci od příštího roku stanici nadále mohou naladit v DAB+ multiplexu Region Dresden na kanálu 7A, který zasahuje i do Čech. Program v současné době vysílá v analogu na dvou frekvencích v sousedním Sasku, a to konkrétně na 89,2 MHz z Weißwasseru (1 kW) a na 94,9 MHz z Wilthenu (200 Wattů).

Informace o ukončení analogového pozemního vysílání byla zveřejněna na portálu Radioforen.de. Přechodem na DAB+ se WSW snaží přiblížit novým technologickým trendům a nabídnout lepší kvalitu zvuku, širší pokrytí a nové možnosti pro interakci s posluchači. Další VKV/FM kmitočty mimo Sasko už stanice v tuto chvíli nemá.

Čtěte také

Podle informací z webu stanice WSW se také plánuje rozšíření obsahu o nové hudební formáty a více zaměření na místní informace, čímž chce stanice nabídnout posluchačům zajímavější a relevantnější program. V budoucnu se WSW zaměří na rozvoj svého digitálního obsahu, aby mohla lépe konkurovat ostatním stanicím.

autor: lukpo
Spustit audio

Související