Odbavení německé stanice WSW probíhá kompletně vzdáleně

4. prosinec 2023

Telekomunikační společnost Divicon Media zajistila kompletní cloudové řešení pro rozhlasovou stanice Radio WSW. V praxi to znamená, že odbavení programu, který je součástí místního multiplexu Region Dresden, je od začátku do konce řízeno softwarově. Provozovatel Radia WSW tímto krokem snižuje distribuční náklady na minimum.

Čtěte také

Od konce října je celá produkce saského místního rozhlasového programu Radio WSW realizována v cloudu, prostřednictvím vzdáleného disku. Komplexní řešení včetně softwaru, hostingu a rozhraní, jakož i podporu pro přechod zajistila společnost Divicon Media, která je právě provozovatelem místních DAB+ multiplexů v Sasku. Tzv. end-to-end řešení přináší kromě snížení výrobních nákladů i flexibilitu, a to díky využití mobilní nahrávací technologie.

„Nahradit naši předchozí technickou infrastrukturu moderní produkcí v cloudu bylo zásadním úkolem, aby bylo Radio WSW připraveno na budoucnost. Díky úspěšné implementaci ze strany Divicon Media se nyní můžeme zcela obejít bez drahých technologií a místo toho dělat program odkudkoli pomocí notebooku, audio rozhraní, sluchátek a mikrofonu,“ uvedl při této příležitosti Jan Kaufhold, Head of Content / Sachsen Media Group. V části Čech je stanice k dispozici díky programové nabídce Region Dresden na kanálu 7A.

autor: lukpo
Spustit audio

Související