Regiony České televize v kabelové distribuci operátora Vodafone

9. únor 2022

Telekomunikační společnost Vodafone zpřístupnila programy ČT1 Severní Morava a ČT1 Jižní Morava také v rámci kabelové distribuce. Stanice byly k dispozici již delší dobu na nové platformě Vodafone TV, a to na samém konci seznamu kanálů. Aktuálně je k dispozici Česká televize se všemi svými programy v jediném multiplexu.

Operátor Vodafone šíří všechny programy České televize v jediném kabelovém multiplexu, a to na kanálu 730 MHz (nabídka pro Prahu). Nově zařazené regionální verze pro severní a jižní Moravu jsou k dispozici ve vysokém rozlišení obrazu. Klienti největšího kabelového operátora na trhu tak najdou stanici ČT1 v nabídce ve stejných verzích jako v pozemním vysílání DVB-T2 nebo na satelitu Astra 3B, tedy ČT1 HD, ČT1 HD SM a ČT1 HD JM.

Česká televize před lety řešila problematiku regionálního vysílání a uvažovalo se o možnosti, že v pozemním vysílání by byla k dispozici odpojování dle jednotlivých krajů. Multiplex veřejnoprávního média ale nakonec v éře DVB-T2 regionalizaci neumožnil a jedinou celoplošnou sítí, která tuto šanci dává je ta od společnosti Digital Broadcasting. V letošním roce by měla Česká televize spustit regionální verze ČT1 Severozápad a ČT1 Jihovýchod.

autor: lukpo
Spustit audio

Související