Vodafone zpřístupnil videotéku stanice Nickelodeon v češtině a navíc i ve vysokém rozlišení

22. prosinec 2021

V nabídce společnosti Vodafone se v uplynulých týdnech objevila nová kategorie videotéky s názvem Nick OD. V praxi jde o archiv pořadů dětské televize Nickelodeon. Samotným paradoxem je to, že v lineárním prostředí tato stanice v lokalizované podobě a vysokém rozlišení vůbec nevysílá.

Zatímco na jedné straně je provozovatel stanice Nickelodeon, společnost ViacomCBS, nabídnout jednomu z největších a nejvýznamnějších telekomunikačních hráčů na trhu online videotéku s tituly ve vysokém rozlišení, na druhé straně už řadu let provozuje placený kanál, kterému lokalizace doposud chybí. V minulosti byl právě Nickelodeon HD součástí nabídky UPC Česká republika, operátor ho nakonec ale po letech vyřadil právě kvůli absenci češtiny.

Nickelodeon HD není kvůli dostupnosti v angličtině v nabídkách tuzemských operátorů příliš rozšířen. Jedním z hráčů, který jím disponuje, je televize Kuki. Velkým překvapením bylo nedávné zařazení tohoto programu do nabídky O2 TV. Dohoda s takto významným hráčem by sice do budoucna mohla být určitým příslibem pro lokalizaci, nutně to však neznamená, že se tak skutečně stane. ViacomCBS už tuto šanci měl v minulosti právě v případě UPC.

Pokud jde o konkrétní tituly, které jsou v nabídce videotéky Nick OD dostupné, aktuálně je jich celkem šestnáct. Najdeme mezi nimi například seriály Plamínek a čtyřkoláci, Želvy ninja, Avatar: Legenda o Aangovi, Tlapky, Kouzelní kmotříčci a nechybí pochopitelně ani Spongebob v kalhotách. Vodafone pak prostřednictvím sociálních sítí informoval také o tom, že zákazníkům s boxy pro jeho televizní službu umožňuje konečně vlastní řazení programů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související