Regulátor prodloužil licence placeným kanálům TV Paprika a Sport 2

13. srpen 2020

Oba tematické programy společnosti AMC Networks jsou zastoupeny v řadě nabídek kabelových i satelitních operátorů. Oprávnění pro šíření signálu prostřednictvím odpovídajících distribučních kanálů byla prodloužena do roku 2032.

Placené stanice TV Paprika a Sport 2 mohou vysílat nově až do roku 2032. Potřebná oprávnění vydal jejich provozovateli regulátor, Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Držitelem licence pro obě stanice je společnost AMC Networks Central Europe, která dále provozuje na našem trhu například kanály JimJam, Minimax, Spektrum a Spektrum Home. TV Paprika a Sport 2 jsou primárně držiteli licence pro satelitní distribuci, nicméně jako převzaté vysílání je mohou šířit kabeloví i IPTV operátoři.

Nejistá budoucnost visí v tuto chvíli nad tematickými kanály FANFAN, ONA a TOP SECRET. Žádost o udělení kabelových a satelitních licencí již sice obdržela RRTV téměř před půl rokem, nicméně koronavirus plány provozovatele, společnosti Big Screen Media, změnil. Řízení o udělení licence bylo přerušeno doslova „z důvodu přetrvávající složité společensko-ekonomická situace, jež rozhodujícím způsobem ovlivňuje podnikatelské aktivity žadatele o licenci a investora celého projektu“. Licenční řízení je přerušeno do konce letošního roku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související