Relaxační stanice Lounge TV získala licenci pro Českou republiku i Slovensko

7. únor 2019

Jak již z názvu stanice vyplývá, programové schéma má nabídnout pořady relaxačního typu. Ve vysílání nebudou chybět ani videotextové zprávy nebo živé přenosy a reportáže.

Společnost Lounge and Live TV získala na posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) licenci pro provozování nové stanice Lounge TV. Regulátor o tom informoval v tiskové zprávě. Oprávnění se týká konkrétně šíření signálu prostřednictvím družice a platí na období dvanácti let. Kromě České republiky může být program šířen také na území Slovenska. RRTV o této skutečnosti tamní Radu pro vysílání a retransmisi (RVR) informovala. 

Satelitní signál Lounge TV má být šířen prostřednictvím družice Astra, pozice 23,5 stupně východně. V programové specifikaci provozovatel kanálu uvádí, že půjde o „hudební obsah doplněný o videotextové zprávy, videa, živé přenosy a reportáže z různých oblastí života. Stanice bude vysílat čtyřiadvacet hodin denně. Lounge TV má být první česko-slovenskou televizí, která nabídne obsah tohoto typu. Jejím předobrazem je německá stanice Deluxe Lounge HD, kterou měl před několika lety v nabídce satelitní operátor Skylink.

autor: lukpo
Spustit audio

Související