René Zavoral: Zvažujeme dopravně-sportovní rádio nebo stanici pro seniory

11. únor 2020

Nové stanice chce Český rozhlas zpřístupnit svým posluchačům i na platformě DAB+. V letošním roce se její pokrytí zvýší z osmdesáti na pětadevadesát procent populace.

Generální ředitel Českého rozhlasu v rozhovoru pro únorové vydání magazínu Forbes naznačil, jakým směrem by se mohla dále ubírat digitální programové nabídka dostupná například na platformě DAB+. „V hlavě díky digitalizaci nosíme něco jako dopravně-sportovní rádio, které na českém trhu chybí. Přemýšlíme také o digitálních stanicích pro seniory nebo o čistě folklorním rádiu,“ přiblížil Zavoral.

Za velkou výhodu na straně vysílatele označil generální ředitel Českého rozhlasu u platformy DAB+ nižší náklady na distribuci signálu. Řadu lidí naopak podle něho odrazuje, že technologie vyžaduje pořízení nového přijímače, které už je dnes však možné pořídit většinou za cenu okolo jednoho tisíce korun. Významnou roli v zavádění digitálního rádia v České republice bude hrát automobilový průmysl.

Český rozhlas chce být pro letošní rok silný zejména v on-line prostředí. „Hlavním počinem letoška určitě bude rozvoj portálu mujRozhlas a k tomu celková podpora online prostředí a vytváření pořadů, které jsou určeny čistě pro něj. Jde nám o oslovení skupin lidí, které rozhlas běžně neposlouchají, ale zajímá je kvalitní obsah, jejž si mohou pustit kdykoli a kdekoli,“ přiblížil René Zavoral.

autor: lukpo
Spustit audio

Související