Rok 2024 má být významným milníkem pro Španělsko a rozvoj DAB+

9. leden 2024

Španělský veřejnoprávní rozhlas RTVE plánuje v letošním roce významně zainvestovat do rozvoje pozemního digitálního rádia. Ángel García Castillejo, ředitel pro oblast audiovizuální politiky, konstatoval, že rok 2024 má být jednou provždy skokem z analogového vysílání do éry DAB+.

Čtěte také

„Rok 2024 je rokem, který musí být zapsán v kalendáři z několika důvodů, ale jedním z nich je DAB, jehož zavedení se bude krýt se sto lety rozhlasu. Jsem hrdý na to, že mohu být součástí tohoto restartu,“ uvedl Xavi Redon, produktový manažer společnosti Cellnex a mj. i viceprezident asociace UHD Spain. Ángel García Castillejo, ředitel pro oblast audiovizuální politiky RTVE, nepochybuje, že rok 2024 bude rokem digitálního rozhlasového vysílání DAB+.

„Doufáme, že jakmile bude ve vzduchu nabídka, podpoří to rozvoj průmyslu spotřební elektroniky s přijímači pro domácnost. Udělejme jednou provždy skok od analogového k digitálnímu rádiu, tedy DAB+,“ konstatoval García Castillejo, kterého na svém webu citoval konzultant Gorka Zumeta. Na další, konkrétní kroky, si bude ještě nutné počkat, nicméně je pozitivní, že RTVE se plánuje účastnit podpory digitálního rádia jako aktivní člen organizace WorldDAB, stejně jako Český rozhlas.

autor: lukpo
Spustit audio

Související