Rozdíl mezi jednotlivými médii se v online světě čím dál tím víc smazává. Další příklad je z Bavorska

24. srpen 2022

Propojování jednotlivých médií napříč jednotlivými platformami je v posledních letech naprostou samozřejmostí a je čím dál tím viditelnější. Tomuto trendu jdou naproti i naši západní sousedé, kteří otevřeli nové multifunkční studio v Norimberku. Bavorské město se tak stává druhým důležitým pilířem výroby obsahu BR po Mnichovu.

Ředitelka veřejnoprávního média BR Katja Wildermuthová po třech letech výstavby a několika měsících zkušebního provozu označila studio za jeden z důležitých milníků. Stavba rozkládající se na pěti stech metrech čtverečních využívá komunikaci obsahu napříč médii, je multifunkční a zároveň i chytré. Nechybí tu tedy dálkově ovládané kamery, velká projekční plocha složená z jednotlivých obrazovek a dokonalá akustika.

Co budou mít z této změny čeští diváci nebo posluchači? Zájemci o bavorskou rozhlasovou scénu mohou ocenit provázanost médií. Bavorská média jsou pochopitelně zachytitelná díky přeshraničnímu zásahu tamních televizních i rozhlasových vysílačů a nechybí například ani na satelitu Astra nebo online. Do svých nabídek je zařadili i někteří kabeloví a IPTV operátoři v České republice, jedním z nich je služba Nej.cz.

autor: lukpo
Spustit audio

Související