Bavorský rozhlas chystá šest nových DAB+ vysílačů v pěti regionech

18. květen 2022

Bavorský veřejnoprávní rozhlas v pondělí 16. května oznámil, že rozšíří svou stávající síť DAB+ vysílačů na více než osm desítek. Lepšího signálu se dočkají regiony Dolní Franky, Horní Falc, Horní Bavorsko, Horní Franky a Střední Franky. Spuštění všech nových vysílačů je plánováno ještě na letošní rok.

Čtěte také

Bavorský rozhlas plánuje další rozšíření sítě DAB+ vysílačů v druhé polovině roku o šest nových míst. Jejich počet se tak rozroste ze současných 77 na 83. Deset celozemských i regionálních programů a soukromých stanic je šířeno prostřednictvím sítě vysílačů DAB+. Základem pro společnou distribuci je dohoda o spolupráci mezi BR a Bavorským státním centrem pro nová média (BLM), kterou oba partneři prodloužili do konce roku 2030. 

Mapa DAB+ vysílačů Bavorského rozhlasu

Plánované DAB+ vysílače v Bavorsku

  • Dolní Franky (Unterfranken): Neustadt am Main, Schweinfurt-Schonungen
  • Horní Falc (Oberpfalz): Fuchsmühl
  • Horní Bavorsko (Oberbayern): Inntal Ebbs (Tyrolsko)
  • Horní Franky (Oberfranken): Pegnitz
  • Střední Franky (Mittelfranken): Hersbruck

Bavorský rozhlas provozuje šest různých regionálních multiplexů pro DAB+ v této spolkové zemi a také celozemskou síť vysílačů, v současné době se 77 lokalitami. 95 procent obyvatel Bavorska již může přijímat DAB+ uvnitř budov (tzv. indoor příjem). Mobilní příjem, tedy v autě i venku (outdoor), je zajištěn pro 98,7 procent obyvatel. Bavorské dálnice jsou v tuto chvíli již pokryty kompletně. Díky plánovanému rozšíření na 83 lokalit se pokrytí neustále zlepšuje.

autor: lukpo
Spustit audio

Související