Rozhlasová stanice Energy expanduje díky DAB+ do několika německých spolkových zemí s regionálním programem

18. únor 2021

Německou rozhlasovou stanici Energy bude možné naladit s regionálním vysíláním v několika dalších spolkových zemích, a to konkrétně v Hamburku, Šlesvicku-Holštýnsku, Berlíně a Braniborsku. Na celoplošné úrovni je národní program k dispozici v multiplexu DR Deutschland.

Regionální verze komerční stanice Energy plánuje vstoupit do multiplexů ve městech Hamburk, Kiel a Lübeck. Vysílatel tak potvrzuje, jak je pro něj technologie DAB+ důležitá v rámci jeho distribučního mixu. Nově je stanice k dispozici v síti Berlin/BRBG K12D z vysílačů Alexanderplatz, Frankfurt am Oder a Cottbus. Na plánované spuštění regionálních verzí upozornil portál Teltarif.de.

Digitální vysílání DAB+ umožňuje spustit stanici regionální verze i v místech, kde by to například nebylo možné v analogovém pásmu VKV/FM. Majitelé digitálních rádií v příhraničí s Bavorskem už se mohli setkat s verzemi Energy Norimberk v multiplexu Nuernberg na kanálu 10C a Energy Mnichov v síti Muenchen na kanálu 11C. Celoplošný program Energy je pak k dispozici již řadu let v síti DR Deutschland na kanálu 5C.

autor: lukpo
Spustit audio

Související