Rozhlasová stanice Hlas Prahy s novými službami v DAB+

12. únor 2021

Novou rozhlasovou stanici Hlas Prahy mohou naladit majitelé digitálních rádií na vybraných vysílačích multiplexů RTI cz a Teleko DAB. K dispozici je nově mimo jiné i slideshow právě hraných interpretů. Zapotřebí je DAB+ přijímač s barevným displejem.

Rozhlasová stanice Hlas Prahy nabízí na digitální platformě DAB+ rozšířený servis pro své posluchače. Nově se na displejích přijímačů zobrazují i právě hraní interpreti a jejich skladby. Tato funkce je navíc podpořena i ve formě grafiky, takzvanou slideshow. Majitelé přijímačů s barevnými displej tedy vidí fotku daného zpěváka, zpěvačky nebo kapely, a to bez nutnosti připojení daného rádia k internetu. Novinka je k dispozici v obou multiplexech, kde je Hlas Prahy k dispozici, tedy RTI cz a Teleko DAB. Jde o vybrané vysílače.

Hlas Prahy je nové metropolitní rádio, které se snaží mapovat to nejzajímavější, co se v Praze a středních Čechách děje. Vysílá reportáže, publicistiku, zajímavosti z hlavního města a rozhovory se zajímavými osobnostmi. To vše je doplněné hudbou 80. a 90. let. Náplň vysílání je založená na zpravodajsko-informačním servisu, které tvoří reportáže a další programové prvky Praha TV. Právě tato televizní stanice je provozovatelem rádia Hlas Prahy. Metropolitní okruh je možné naladit také on-line, přímo na jeho webu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související