Rozhlasová stanice Radio VM1 startuje v DAB+ pro Vídeň, láká na lidovou hudbu

5. leden 2022

Nabídka digitálního rozhlasového vysílání pro hlavní město Rakouska se od čtvrtka 6. ledna rozšiřuje o novou stanici Radio VM1. Posluchačům chce nabízet lidovou a folkovou hudbu nebo oblíbené country hity. Provozovatelem programu bude společnost Radio Event z Tyrolska, která soukromé vysílání provozuje již přes dvě desítky let.

Radio VM1 chce posluchačům ve Vídni a širokém okolí nabídnout prostřednictvím metropolitního DAB+ multiplexu tradiční rakouskou hudbu, šlágry nebo hity z archivu. Mix lidové hudby a informací má být osvědčeným receptem na to, aby si posluchači k vysílání této stanice našli cestu. Součástí programu budou i hity na přání v bloku „VM1 Wunschbox“. Rozhlasová síť CityMUX Wien II má částečně přesah i na české území.

Posluchači se mohou těšit na regionální informace i zpravodajství z Rakouska, reportáže, kulinářské zajímavosti a rozhovory s hosty z hudební branže. Stanice se nebude vyhýbat ani formátům o zdravém životním stylu srozumitelnou formou, případně tipům na zlepšení postavy nebo vhodné cviky, které může každý zařadit do svého každodenního programu. Teoretický zásah vysílání Radia VM1 by mělo být přibližně 1,2 milionu obyvatel.

autor: lukpo
Spustit audio

Související