Rozhlasová stanice TOP FM rozšíří distribuci do dalšího bavorského DAB+ multiplexu

4. květen 2022

Německá rozhlasová stanice TOP FM bude v dohledné době k dispozici také prostřednictvím bavorského DAB+ multiplexu Oberbayern Süd, dříve Voralpenland. Potřebnou licenci jí koncem března udělil tamní mediální regulátor. V sítí se objeví i církevní program Münchner Kirchenradio.

Licence pro DAB+ multiplex Oberbayern Süd je stejně jako v případě rozhlasové stanice Radio Fantasy udělena jako dočasná, a to s platností do konce příštího roku, konkrétně do 31. prosince 2023. Předpokládá se, že program bude k dispozici s datovým tokem 80 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. TOP FM se v této síti objeví vedle stanic Radio Oberland, Alpenwelle, Charivari, Galaxy, Bayernwelle, Radio ISW, Alpin FM a Radio BUH.

Rozhlasová stanice TOP FM od společnosti Amperwelle GmbH je v současné době distribuována v digitální síti Muenchen na DAB+ kanálu 11C a prostřednictvím analogových FM vysílačů v okresech Dachau, Fürstenfeldbruck, Landsberg-Lech, Starnberg a Erding a také ve městech Freising a Ebersberg. Mediální regulátor BLM nedávno také schválil rozšíření rozhlasových stanic Radio Fantasy a Seefunk do sítě AllgäuDonauIller.

autor: lukpo
Spustit audio

Související