Rozhlasové stanice B5 aktuell a Bayern 2 přecházejí opět na samostatné vysílání

14. duben 2020

Opatření, která vešla v platnost z důvodu koronavirové krize, končí. Od pondělí 20. dubna budou moci poslouchat zájemci regionální vysílání v obvyklé podobě také na regionálních verzí okruhu Bayern 1.

Stanice B5 aktuell a Bayern 2, které patří do portfolia Bavorského rozhlasu, budou opět vysílat jako samostatné okruhy. Z důvodu pandemie koronaviru, která zasáhla i část jeho týmu, byla výrazná část programu po dobu přibližně tří týdnů společná. V Čechách je možné stanice Bavorského rozhlasu poslouchat celou řadou způsobu, a to včetně přeshraničního zásahu tamních vysílačů DAB+ multiplexu Bayern.

Soubor opatření umožnil vysílat Bavorskému rozhlasu dočasně s menším počtem lidí ve společném týmu. Cílem bylo pochopitelně ochránit zaměstnance před infekcí a zajistit tak bezproblémový chod vysílání. Od dnešního dne bude možné regionální zpravodajství na stanici Bayern 1 slyšet v různých verzích od 13 hodin, od příštího pondělí 20. dubna pak již v obvyklých částech a počtu. Regionální verze Bayern 1 jsou opět k dispozici v DAB+ dle odpovídajících oblastí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související