Stanice Bayern 2 a B5 aktuell sjednotily program, zaměstnance Bavorského rozhlasu postihl koronavirus

23. březen 2020

Společný program se má vysílat pouze do doby, dokud personální složení redakcí neumožní obnovit vysílání v plné míře. Moderátoři stanic Bayern 1 a Bayern 3 odbavují své vysílání z domácích studií.

Pandemie koronaviru dopadá také na programovou nabídku bavorského veřejnoprávního rozhlasu. Od pondělí 23. března, tedy ode dneška, své vysílání sjednocují stanice Bayern 2 a B5 aktuell. Důvodem k tomuto rozhodnutí jsou první případy nakažených koronavirem v této instituci a nutnost personálních omezení, ze kterých vyplývá karanténa pro některé zaměstnance. Název nové programové služby se označuje jako „Informace, pozadí a diskuse – společný program B5 aktuell a Bayern 2“.

Sjednocení vysílání obou programů umožní Bavorskému rozhlasu pracovat s menším počtem zaměstnanců a lépe implementovat opatření instituce vedoucí k boji s koronavirem. Jakmile bude možné obnovit vysílání v původní podobě, vedení rozhlasu k tomuto kroku přistoupí. Cílem nového programového schématu je nabídnout posluchačům to nejlepší z obou, ale nadále preferovat zejména aktuální informace, které jsou v současné době klíčové. Změny se dotknou i stanice Bayern 1. Regionální odpojování bude probíhat pouze do 11:30.

Moderátoři Sebastian Winkler (Bayern 3) a Marcus Fahn (Bayern 1) odbavují své vysílání mezi pátou a devátou hodinnou ranní z domácích studií.

autor: lukpo
Spustit audio

Související