Rozhlasový multiplex DAB+ Sachsen ve fázi příprav

1. listopad 2022

Očekávaná rozhlasová síť DAB+ Sachsen je v současné době ve fázi příprav. Multiplex prozatím ještě neodstartoval, nicméně předpokládá se, že jeho operátorem bude společnost Media Broadcast, která je dominantním poskytovatelem vysílacích služeb. Lze předpokládat, že spuštění sítě bude směřováno na jaro příštího roku.

Výběr telekomunikační společnosti Media Broadcast coby operátora připravovaného DAB+ multiplexu očekává portál Satellifax.de. Stejná stránka mimochodem předpokládala, že tato síť bude spuštěna již letos v říjnu, což se však nakonec nepotvrdilo. Web už další vývoj přípravy této sítě v následujících měsících nekomentoval. Chystaný multiplex má již zkoordinované i budoucí vysílače, fungovat bude na kanálu 12A.

Jak portál Digitální rádio nedávno informoval své čtenáře, saský mediální regulátor vypsal další volnou kapacitu pro budoucí vysílatele. Jde konkrétně o 228 CU jednotek, což odpovídá třem rozhlasovým programům. Zdali se podaří spuštění sítě DAB+ Sachsen zkoordinovat na jaro příštího roku, kdy odstartují v tamní spolkové zemi regionální a další lokální sítě, zatím není jasné. Jejich operátorem bude společnost Divicon Media.

autor: lukpo
Spustit audio

Související