Rumunský satelitní operátor Focus Sat spouští vlastní televizní program

12. červenec 2021

Vznik stanice Focus TV je součástí globální strategie skupiny M7, která chce prostřednictvím exkluzivního obsahu udržet diváky u televizních obrazovek.

Stejnojmenný televizní program představila rumunská DTH platforma Focus Sat, která stejně jako dvojice největších tuzemských satelitních operátorů patří nadnárodní skupině M7/Canal+.

Nová stanice nazvaná Focus Sat TV plánuje svým předplatitelům nabízet kombinaci zpravodajství, infotainmentu a prémiového televizního obsahu z portfolia mateřské skupiny. Program bude součástí všech placených balíčků počínaje tarifem Access a dostupný bude i uživatelům IPTV služby Play TV. Jeho sledování už dále zpoplatněno nebude.

Zájemci o nový program, kteří nemají předplacenu žádnou ze služeb nabízených platformou Focus Sat, mohou vyzkoušet živé vysílání nebo jeho záznam pomocí aplikace Focus Sat. Novým divákům operátor nabízí sedmidenní přístup zdarma.

Viceprezident skupiny M7 pro Maďarsko a Rumunsko Axel Gallant připomíná, že současné televizní vysílání je primárně o kvalitním obsahu, zajímavých příbězích, vypjatých emocích a nekonečné imaginaci. "Proto jsme se rozhodli rozjet vlastní vysílání s pečlivě vybraným obsahem, který bude vyhovovat rumunským divákům a pomůže nám odlišit se od ostatních operátorů," plánuje Gallant.

Spuštění vlastního programu je možné díky zázemí skupiny Canal+, která disponuje obsáhlou knihovnou kvalitního a různorodého materiálu. Podobný přístup praktikuje Canal+ prostřednictvím dceřinné skupiny M7 i na ostatních evropských trzích.

Největší tuzemský satelitní operátor Skylink spustil podobně koncipovaný program Skylink 7 už v únoru 2019 a loni v prosinci přidal ještě tématickou stanici Canal+ Domo zaměřenou na kutily a další příznivce domácích prací. "Stanice Skylink 7 nabízí svým divákům pestré a kvalitní pořady různých žánrů a zároveň jim přináší novinky z oblasti televizního vysílání. Vznik programu Skylink 7, stejně jako následné spuštění stanice Canal+ Domo je výsledkem celoskupinové strategie, díky níž můžeme našim divákům nabízet exkluzivní obsah," dodává mediální zástupce platformy Skylink Marek Němec.

autor: Jan Brychta
Spustit audio

Související