Ruští vysílatelé projevili velký zájem o technologii DRM

30. listopad 2018

Pro ruské stanice je zajímavé zejména řešení lokálního a regionálního pokrytí, tedy digitalizace prostřednictvím pásma VKV.

Volba technologie DRM jako budoucího řešení pro digitalizaci rozhlasového éteru v Rusku se ukázala jako správná. Vyplynulo to z veletrhu Natexpo konaného v termínu od 31. října až do 2. listopadu v Moskvě, a to za účastí zástupců tamních stanic, technických ředitelů a členů úřadů včetně subjektů zainteresovaných v oblasti telekomunikací. Největší zájem vzbudila možnost šířit digitální vysílání na místní úrovni, tedy v rámci VKV/FM prostřednictvím DRM+. 

V rámci veletrhu Natexpo se bylo možné seznámit s profesionálním monitorovacím systémem společnost RF Mondial, DRM přijímačem Gospell nebo softwarovým řešením příjmu prostřednictvím technologie firmy Fraunhofer IIS. Návštěvníci veletrhu a experti z branže se mohli díky instalované technologii RF Mondial přesvědčit o praktické ukázce fungování lokálního multiplexu aktivního v rámci akce a složením celého vysílacího řetězce.

autor: lukpo
Spustit audio

Související