S křížkem po funusu? Provozovatel kanálů FilmBox plánuje v Česku spustit stanici s tureckou produkcí

8. duben 2019

Nová stanice má být k dispozici operátorům prozatím v nelokalizované podobě, případně počeštění bude záležet zejména na zájmu velkých hráčů, jako je O2, Skylink a UPC.

Společnost SPI International, která v České republice a na Slovensku provozuje placené stanice pod hlavičkou FilmBox, plánuje na obou trzích nabízet operátorům novou stanici Timeless Drama Channel (TDC). Půjde o první stanici v našem regionu, která bude zaměřená výhradně na tureckou dramatickou tvorbu. Kromě České republiky a Slovenska má být program dostupný i v řadě dalších zemí v Evropě, Asii a Americe. Vzhledem k tomu, že největší slávu však už mají turecké seriály u nás za sebou, je třeba si položit otázku, zdali oznámení na spuštění této televize nepřichází s pomyslným „křížkem po funusu“. 

Timeless Drama Channel má aktuálně v knihovně dramatickou tvorbu od předních tureckých producentů. Mezi nejznámější herce, kteří se zde objeví, patří Kıvanç Tatlıtuğ, Berguzar Korel, Farah Zeynep Abdullah, Kenan İmirzalıoğlu nebo Tuba Büyüküstün. V první fázi má být stanice lokalizována do deseti jazyků, jako je například bulharština, rumunština, makedonština nebo albánština, a to formou titulků. Zdali se lokalizace dočkají i čeští diváci, bude záležet na jednáních s operátory, kteří již byli osloveni. Stanice DocuBox, která měla být v minulosti počeštěna, se ale tohoto kroku nikdy nedočkala. TDC bude dostupný i v rámci FilmBox Live.

autor: lukpo
Spustit audio

Související