S přechodem na pozemní vysílání DVB-T2 počítají i polské komerční televize

26. duben 2021

Nejen polská veřejnoprávní televize TVP, ale i tamní komerční stanice budou pokračovat v následujících letech v pozemním digitálním vysílání. Součástí dohody TVN a TV Puls s operátorem EmiTel je i realizace přechodu na technologii DVB-T2.

V Polsku proběhne přechod na pozemní digitální vysílání DVB-T2 s kódováním HEVC, tedy stejně jako v České republice, v průběhu příštího roku. Komerční vysílatelé, kteří na této platformě participují, ji nadále používají za důležitou. Od pátku je součástí nabídky tamního DVB-T multiplexu 1 také stanice Antena HD s rozlišení 1440x1080i.

„Před 10 lety jsme realizovali projekt přechodu z analogového na digitální vysílání, který byl z hlediska televizního trhu velmi důležitý. Každý den, 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, bez ohledu na povětrnostní podmínky, naši specialisté zajišťují kontinuitu vysílání, aby si miliony diváků mohli užít příjem populárních programů TVN Grupa Discovery,“ uvedl Andrzej J. Kozłowski, předseda správní rady společnosti Emitel.

„Čelíme další výzvě související se změnami kanálů v celém Polsku a přechodem vysílání na nový vysílací standard DVB-T2/HEVC. Projekt je velmi složitý a vyžaduje rekonstrukci téměř celé vysílací sítě ve velmi ambiciózním harmonogramu,“ doplnil Kozłowski. Za nezbytnou označil pozemní digitální televizi i Dariusz Dąbski, předseda představenstva TV Puls. „Děláme vše pro to, abychom divákům poskytli nerušený zážitek v prémiové kvalitě,“ dodal.

autor: lukpo
Spustit audio

Související