Stanice TVP Kobieta startuje v polském DVB-T multiplexu 8, zaměří se výhradně na ženy

8. březen 2021

Polská veřejnoprávní televize dnes spouští stanici TVP Kobieta, tematický kanál určený výhradně ženám, kterým nabídne magazíny, módní typy, pořady o zkrášlování domácnosti nebo designu. V tamním DVB-T multiplexu 8 nahradí program TVP Rozrywka.

Kromě této sítě bude program k dispozici i v experimentálním DVB-T2 multiplexu Polské televize, který funguje již s kódováním H.265/HEVC, tedy stejně jako v České republice. Kromě toho bude samozřejmě stanice TVP Kobieta (v překladu žena) zařazena i do nabídek polských operátorů placené televize.

Logo stanice TVP Kobieta

„Přála bych si, aby ženy v Polsku mohly za šest měsíců nebo rok říkat o TVP Kobieta: toto je moje místo, to je stanice, která mi je blízká, zde odpočívám, zde relaxuji zde, zde se učím a nacházím inspiraci pro nové aktivity. Jsem přesvědčena o tom, že budeme jedničkou mezi lifestylovými stanicemi v Polsku,“ uvedla ředitelka stanice Iwona Bocian-Zaciewska.

Ve vysílání stanice nebudou chybět nejen magazíny, ale také seriály a filmy. Divačky se mohou v nejbližší době těšit na španělskou sérii Velvet, oscarový snímek La La Land, romantickou klasiku Hříšný tanec, dramata Grace, kněžna monacká a Diana nebo životopisné tituly Amy nebo Whitney. Pro příjem kanálu TVP Kobieta potřebuje divák anténu pro III. TV pásmo, stejný kmitočtový rozsah, jaký se využívá pro šíření DAB+ rozhlasu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související