Samsung potvrdil rostoucí popularitu serveru Voyo, dařilo se i videotéce Rakuten TV

22. červen 2022

Streamovací aplikací s největším nárůstem popularity je v případě společnosti Samsung videotéka Voyo. Firma to v pondělí oznámila prostřednictvím tiskové zprávy. Oproti roku 2020 vzrostlo využití portálu Voyo o 170 % a na Slovensku dokonce o 360 %. Skupině CME se tak vyplácí masivní investice jak do propagace služby, tak i jejího obsahu.

Čtěte také

Teprve za lokální značkou Voyo následovaly globální služby jako Netflix, který si meziročně polepšil o 90 %, Amazon Prime Video (80 %), HBO GO (předchůdce dnešního HBO Max), Apple TV a Rakuten TV (shodný růst o 60 %) či Dramox (50 %). Popularita Rakutenu podle redakce portálu Digitální rádio souvisí bez pochyby i s tím, že kromě půjčovny filmů nabízí i bezplatně streamované kanály, mezi které patří například i hudební nebo zpravodajské TV.

Z operátorských IPTV služeb, tedy placených IP televizních nabídek provozovaných mobilními operátory, loni na televizorech Samsung nejvíce posilovaly aplikace T-Mobile TV (meziroční nárůst o 100 %) a O2 TV (nárůst o 80 %). Mezi klasickými IPTV službami zaznamenala největší růst Kuki (100 %), následovaná aplikací Telly od stejnojmenné satelitní služby (80 %), Skylink Live TV (35 %) a SledováníTV (30 %). 

Velkým hitem letošního roku bude s velkou pravděpodobností zejména Disney+. Videotéka vstoupila do našeho regionu v úterý 14. června a kromě zpřístupnění atraktivního obsahu zahájila také masivní komunikační kampaň. Kromě standardních reklamních nosičů využívá i ty méně obvyklé, například hybridní vysílání HbbTV na kanálech FTV Prima. Prostřednictvím virtuálního červeného tlačítka propaguje svůj původní seriál Obi-Wan Kenobi.

autor: lukpo
Spustit audio

Související