Nová aplikace pro televizory Samsung způsobila nestabilitu celé služby O2 TV, operátor ji pozastavil

4. duben 2022

Velké technické problémy způsobilo společnosti O2 Czech Republic uvedení nové aplikace pro televizory Samsung, kterou firma uvolnila do veřejného provozu v pátek. Serveru Digitální rádio to v pondělí ráno potvrdila mluvčí operátora Veronika Zachariášová. Do doby, než se novou aplikaci podaří odladit, se zákazníkům zobrazuje její původní verze.

Čtěte také

„Nová verze aplikace pro chytré televizory Samsung, která byla nasazena ze čtvrtka na pátek, bohužel způsobovala nestabilitu celé platformy O2 TV, což vyústilo u některých zákazníků (včetně těch využívajících set-top boxy, mobilní aplikace nebo webové rozhraní) v potíže s přihlašováním i dalšími funkcemi,“ uvedla v pondělí ráno po deváté hodině pro portál Digitální rádio Zachariášová. Operátor se tak musel operativně vrátit k verzi původní.

Společnost O2 Czech Republic se za vzniklé potíže všem zákazníkům veřejně omluvila. „Na řešení se začalo okamžitě pracovat,“ potvrdila mluvčí O2 Czech Republic s tím, že důvod technických problémů není v tuto chvíli známý. „Provádíme další zátěžové testy a zjišťujeme příčinu zatížení celé platformy,“ dodala Zachariášová. V letošním roce plánuje operátor uvést novou podobu služby s předběžným termínem na podzim, loňský termín nakonec zrušil.

autor: lukpo
Spustit audio

Související