Samsung zpřístupnil kromě archivu iVysílání ve svých televizorech také videotéku iPrima

27. říjen 2022

Nabídka chytrých televizorů jihokorejské společnosti Samsung se rozšířila nejen o videotéku iVysílání, tedy online archiv České televize, ale také iPrima. Obě služby jsou k dispozici ve formě aplikaci pro zobrazovače z roku 2018 a novější. Uvedení archivu iPrima přichází několik týdnů až měsíců předtím, než mediální skupina představí vlastní videotéku.

Čtěte také

Samsung rozšířil dostupnost obou videoték z HbbTV, tedy virtuálního červeného tlačítka, do klasické televizní aplikace. Novinka je tak určena pro ty diváky, kteří nepřijímají televizní signál prostřednictvím klasické antény, tedy díky DVB-T2 multiplexům České televize a Českých Radiokomunikací. iVysílání a iPrima tak mohou rozšířit nabídku již využívaných videoték, jako jsou například Netflix, HBO Max, Voyo a řada dalších.

Rozšíření iVysílání do televizorů značky Samsung je strategickým krokem České televize, jak se přiblížit divákům, kteří konzumují obsah jiným, než klasickým lineárním způsobem. Uvedení aplikace iPrima je poměrně překvapením, protože mediální skupina chystá vlastní videotéku s placeným, hybridním a neplaceným modelem – plánuje ji uvést do konce roku. Videotéka iPrima bude po omezenou dobu k dispozici exkluzivně pouze pro OS Tizen.

autor: lukpo
Spustit audio

Související