Satelitní služba Skylink: Konec Viasat HD, stanice Edge prozatím zůstává

1. říjen 2018

Stanici adrenalinových sportů bude operátor šířit v budoucnosti pouze na platformě Skylink Live TV, kde si ji najde mladá generace. Dokumentární kanál nahradila nová televize Epic Drama.

Společnost M7 Group, která je vlastníkem největší satelitní služby na trhu, operátora Skylink, ukončila dnes dopoledne distribuci dokumentárního kanálu Viasat HD, na jehož pozici se střídaly stanice Viasat Nature a Viasat History ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Původně provozovatel služby tento krok avizoval na 30. září, v reálu však k tomuto kroku došlo o několik hodin později. Náhradou za Viasat HD má být zákazníkům Skylinku stanice Epic Drama HD.

Na konec dubna ohlásil největší satelitní operátor také ukončení distribuce stanice Edge (Edge Sport). V tomto směru se však původní plán o něco změnil. „Stanici Edge prozatím necháváme v nabídce a počítáme s tím, že ještě několik týdnů tam vydrží. Z dlouhodobého hlediska je ale tento program určen pro diváky, kteří se pohybují na internetu, takže ho budeme nadále šířit pouze v rámci platformy Skylink Live TV,“ uvedl pro Digitální rádio Jaromír Glisník z M7 Group.

autor: lukpo
Spustit audio

Související