Satelitní služba Skylink provede velké přeladění, oznámila podporu dalších značek televizorů

25. duben 2019

Pokud satelitní diváci programy nenaladí na nové parametry, během několika následujících hodin o ně přijdou. Ukončení vysílání na původních parametrech bylo stanoveno na 26. dubna.

Satelitní služba Skylink chystá na zítřek velké přeladění řady programů ve své nabídce – půjde přibližně o dvě desítky stanic. Klienti operátora mají v tuto chvíli poslední hodiny na to, aby si kanály na nových parametrech našli. Pokud tak neučiní, od zítřka budou mít na dané programové pozici pravděpodobně pouze informaci o odpojení dané stanice. Na všech dotčených kanálech je již několik dní odpojen elektronický programový průvodce a vysílá se textová informace o tom, co má divák učinit, aby mohl programy nadále sledovat. Slovenské kanály Markízy HD a Doma HD navíc obsahují i grafickou informaci umístěnou trvale v obraze.

Grafická informace týkající se přeladění stanice Markíza HD ve Skylinku

Skylink dále investuje do své hybridní platformy a rozšiřuje ji na televizory skupiny Vestel. Nově tak budou Skylink Live TV podporovat značky Finlux, Hitachi, JVC, Telefunken, Toshiba, Gogen, Hyundai a Orava. Doposud si mohli kombinace satelitní a internetové nabídky užívat pouze majitelé televizorů Samsung a LG. V internetovém režimu kopíruje nabídka službu Skylink Live TV, u hybridního nastavení pak jsou u kanálů šířených ze satelitu k dispozici i funkce zpětného zhlédnutí, TV archivu apod. Aktuálně je aplikace M7 Group, která Skylink provozuje, k dispozici u deseti značek a je pravděpodobné, že nejde o konečný počet.

autor: lukpo
Spustit audio

Související