Satelitní služba Skylink zařadí přírodovědný program v Ultra HD rozlišení, má to ale háček

12. červen 2019

Pro stanici Love Nature, která se orientuje na přírodovědný obsah, jde díky M7 Group o debut v České republice. Klienti služby Skylink budou mít k dispozici i HD verzi tohoto programu.

Satelitní služby Skylink, jejímž provozovatelem je společnost M7 Group, zařadí do nabídky další kanál v Ultra HD rozlišení. Po stanici Insight UHD se zde objeví Love Nature 4K. Má to ale háček, sledovat ho budou moci pouze ti zákazníci, kteří jsou schopni zachytit satelitní pozici 13 stupňů východně, tedy družice Hotbird. Právě přes ně je distribuční trasa Love Nature 4K k dispozici. Pro ostatní klienty Skylinku bude k dispozici HD verze tohoto programu, a to standardně prostřednictvím družice Astra 3B.

„Spolupráce se skupinou M7 Group nám poskytuje okamžitý vstup do velké divácké základny na několika klíčových evropských trzích, včetně debutu našeho HD a 4K kanálu v České republice a na Slovensku. Toto nové a nevýhradní distribuční partnerství nám umožní oslovit více diváků, kteří prahnou po našem prvotřídním přírodovědeckém obsahu v té nejlepší kvalitě a dále otevře dveře programu Love Nature ve střední a východní Evropě,“ konstatoval WardPlatt, generální ředitel GlobalNetworks&Kids ve společnosti Blue Ant Media.

Stanice bude nejprve k dispozici v angličtině, od 15. srpna se pak má dočkat lokalizace.

autor: lukpo
Spustit audio

Související