Schlager Radio rozšířilo slideshow do dalšího multiplexu

3. květen 2023

Německou rozhlasovou stanici Schlager Radio je možné přijímat s doplňkovými obrázky, takzvanou slideshow, také v digitální síti Sachsen K12A. Program je dobře známý majitelům DAB+ rádií na území Prahy a středních Čech s přirozeným přesahem, kde je součástí programové nabídky COLOR DAB+.

Logo německé rozhlasové stanice Schlager radio

Slideshow vysílaná v multiplexech COLOR DAB+ a Sachsen K12A je totožná. Její součástí je v tuto chvíli pouze logo stanice v červeném provedení s bílým písmem. Stejným způsobem naplnila možnost vysílání doplňkových obrázků i konkurenční stanice Femotion, první a jediná celoplošná německá rozhlasová stanice určená výhradně ženám. Nejpropracovanější slideshow v této německé rozhlasové síti má dlouhodobě Oldie Antenne.

Multiplex Sachsen K12A je možné přijímat také na území Čech. Všechny vysílače, z nichž je tato síť šířena, mají přirozený přeshraniční přesah. U německého území je možné tuto síť zachytit na teleskop, na území středních Čech a ve vybraných lokalitách Prahy je nutná venkovní anténa. Šíření sítě svědčí fakt, že kanál 12A se u nás zatím nevyužívá. Schlager Radio, jak již bylo řečeno, je také součástí českého multiplexu COLOR DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související