Schwarzwaldradio zrušilo „polední přestávku“, živý program nabízí nově od rána do večera

25. leden 2022

Německá digitální rozhlasová stanice Schwarzwaldradio, která je také součástí pražského a středočeského multiplexu COLOR DAB+, od konce roku 2021 rozšířila moderovaný program. Živě vysílané bloky je tak nově možné slyšet od šesti až do devatenácti hodin, po nich následují večerní autorské pořady.

Na německém rozhlasovém trhu vznikají díky platformě DAB+ další oldies rádia a na pomyslných vavřínech nesmí usnout ani zaběhnutí hráči, jako je stanice Schwarzwalradio. Jak upozornil portál Satellifax, se závěrem roku 2021 byl rozšířen moderovaný program. Byla zrušena dosavadní polední přestávka bez živého vysílání. Nový den začíná vždy úderem 6:00 s moderátorem Thomasem Sminkem a jeho blokem Neuer Morgen (Nové ráno).

V pondělí vysílá stanice po 19. hodině Uwe Carsten Show, po níž následuje blok „Legenden Live“. V úterý je mezi devatenáctou a jednadvacátou připraven speciál osmdesátek. Prostor má ve vysílání soulová kuchyně, německá hodinka nebo rocková klasika. Pořady jsou spojeny vždy s konkrétním moderátorem. Ve všední dnech mají tváře stanice vždy své přesně stanovené časy, a to od 6:00 do 10:30, od 10:30 do 14:30 a od 14:30 do 19:00.

autor: lukpo
Spustit audio

Související