Šéf slovenské RTVS Jaroslav Rezník nevyloučil spuštění zpravodajské televize

6. prosinec 2021

Generální ředitel slovenské veřejnoprávní televize RTVS v rozhovoru pro slovenskou verzi Deníku N nevyloučil, že portfolio kanálů by se mohlo rozšít také o zpravodajský kanál. Pokud bude moci pokračovat ve své manažerské funkci i v následujícím období, spustil by ho v roce 2023, pravděpodobně na podzim.

Tento měsíc plánuje RTVS spustit dlouho avizovaný okruh Šport, který bude k dispozici na Slovensku v DVB-T2, na satelitu Astra 3B i u operátorů placené televize. „Čtyřka bude o sportu, ale také o tom, že se chceme jinak stavět k pohybu. Chceme a budeme lidem říkat, aby se hýbali, neboť pohyb je základ,“ uvedl v rozhovoru pro čtvrteční vydání slovenského Deníku N Jaroslav Rezník. Díky čtvrtému okruhu už se na Dvojce nebude objevovat sport.

Na Slovensku je na poli zpravodajských kanálů podobná situace jako v České republice a dlouho zde byla de facto jediná stanice tohoto typu, a to slovenská TA3, zatímco na našem trhu měla jedinečné postavení ČT24. Bylo zde sice několik pokusů o to konkurenční stanici rozjet, nicméně Z1 nebo 24cz v minulosti zkrachovali a plánovaná z24 vůbec neodstartovala. Loni se tuzemský trh po dlouhé době dočkal nové zpravodajské TV, a to CNN Prima News.

autor: lukpo
Spustit audio

Související