Seriál Hra o trůny odhalil přesný termín nasazení, upoutávka nastolila klíčovou otázku jeho finále

14. leden 2019

Čekání fanoušků na finále fantasy seriálu skončí v neděli 14. dubna. Nová upoutávka byla zveřejněná přesně tři měsíce do jeho premiéry.

Závěrečná, osmá řada seriálu Hra o trůny bude mít na placeném kanálu HBO celosvětovou premiéru v neděli 14. dubna letošního roku. Přesné nasazení dlouho očekávaného finále odhalila upoutávka zveřejněná před několika hodinami. V ní se objevují oblíbené postavy Sansa Stark, Arya Stark a John Sníh (John Snow), které jdou blíže nespecifikovanou chodbou, kde naráží na postavy, které zemřely v předchozích řadách. Sekvence končí na konci chodby, v níž se objeví i jejich sochy, poté okamžitě následuje přicházející mráz symbolizující Bílé chodce. 

Nová upoutávka, respektive spíše teaser – ochutnávka, která prozradí prakticky minimum ze samotného děje – nastoluje tedy zásadní otázku, a to zdali postavy Sansy, Aryi a Johna čeká v závěrečné řadě smrt. Osmá řada přinese spojenectví Johna Sněha s Daenerys Targaryen označovanou také jako Královna draků. První záběry z finále Hry o trůny potvrzují spojenectví dříve znepřátelených stran. Zakončení velkolepého fantasy seriálu by si zasloužilo bez pochyby odpovídající obrazovou kvalitu a bylo by fajn, kdyby HBO do Česka a na Slovensko konečně přineslo obsah ve 4K rozlišení a vyrovnalo se tak svému hlavnímu konkurentovi, Netflixu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související