Skončí Prima a její programy v nabídce O2 TV? Televize upozorňuje na jejich brzké vyřazení

1. únor 2022

Společnost FTV Prima začala prostřednictvím svého vysílání informovat diváky, že nejpozději 1. března bude v nabídce O2 TV ukončena distribuce jejích kanálů. Firma chce podle dříve medializovaných informací nasadit od tohoto data blokování přetáčení reklam v placených službách. Někteří operátoři také klienty informovaly o navýšení distribučního poplatku.

FTV Prima upozorňuje diváky na vyřazení svých kanálů z nabídky placené služby O2 TV

„Bohužel ani přes veškerou naši snahu se nám nepodařilo domluvit se na nových podmínkách spolupráce se společností O2 Czech Republic. Vzhledem k tomu, že společnost O2 Czech Republic nadále nabízí svým klientům kanály televize Prima, aniž by s námi měla uzavřený platný kontrakt, rozhodli jsme se, že nejpozději 1. března ukončíme této společnosti distribuci svých kanálů,“ uvedl v tiskovém prohlášení Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima. Diváky pak odkazuje na jiné operátory nebo bezplatné DVB-T2.

Oficiální vyjádření samotného operátora je pak ve smířlivějším duchu. „Obchodní jednání i nadále probíhají a stále věříme, že se zástupci FTV Prima najdeme společnou řeč. Nechceme, aby diváci O2 TV (obdobně jako zákazníci konkurence) přišli o své nejoblíbenější funkce, mezi které patří zpětné zhlédnutí nebo přetáčení programu," uvedla pro portál Digitální rádio mluvčí O2 Czech Republic Kateřina Mikšovská,

Na blížící se změnu distribučních podmínkách upozorňuje své zákazníky aktuálně například i společnost Nej.cz. Firma připravuje u kanálů skupin Prima a Nova navýšení hodnoty kreditového systému, protože došlo k navýšení ceny jejich distribuce a operátor tak na tento krok musí reagovat. Nej.cz zároveň klienty upozorňuje, že od 1. března si nebude možné připlatit funkci přetáčení pořadů ze záznamu, protože FTV Prima plánuje tuto funkci blokovat. O definitivní podobě technického řešení však ještě jasno nemá.

Zpráva byla aktualizována ve středu 2. února ráno o oficiální stanovisko FTV Prima.

autor: lukpo
Spustit audio

Související