Skončila další teleshoppingová televize, Galerie opustila DVB-T2 multiplex 24

1. únor 2022

Provozovatel DVB-T2 multiplexu 24, společnost Digital Broadcasting, ukončila k 31. lednu ve své nabídce šíření teleshoppingové stanice Galerie. Přesně po dvou měsících jde tak o další tematický program tohoto typu, který přerušil své vysílání.

Galerie následuje v DVB-T2 multiplexu 24 projekt Klenot TV, který byl z této pozemní sítě odpojen na konci listopadu loňského roku. Ukazuje se, že projekt teleshoppingových programů na českém trhu příliš nefunguje. Z minulosti je možné jmenovat vypnutí stejně orientovaných kanálů, jako byla TOP TV, která vysílala v Praze dokonce i z analogových vysílačů, nebo TOP SHOP TV šířenou ze satelitu Thor na pozici 1 stupeň západně.

Stávajícím provozovatelem programu Galerie byl Odštěpný závod FBC Media. Jako jeho vedoucí je uveden František Borovský, někdejší generální ředitel slovenské TV JOJ. Ten na našem trhu rozjížděl také tematickou stanicí Up Network věnovanou letectví, jejíž obsah se v omezené míře na Galerii objevoval. Aktuálně je v DVB-T2 multiplexu 24 dostupných osmnáct pozic – patnáct televizí a tři rádia. Vysílá zde mimo jiné i hlavní kanál Novy.

autor: lukpo
Spustit audio

Související