Skupina Mafra chystá pro hudební televize Óčko placený model

5. červen 2019

Jedním z distribučních kanálů, kde by mohly být kanály Óčka ve vysokém rozlišení dostupné, je technologie HbbTV. Její popularita mezi českými uživateli roste.

Mediální skupina Mafra chce nabídnout vysílání svých hudebních kanálů Óčko za placenou bránou (paywallem). Na konferenci Digimedia 2019 to dnes portálu Digitální rádio řekl generální ředitel televize Óčko Štěpán Wolde. V rámci bezplatného pozemního vysílání DVB-T2 má mít divák k dispozici ve formátu qHD kanály Óčko a Óčko Star, přidanou hodnotu má pak přinášet placený obsah. Stanice Óčko Expres a Óčko Black chápe Mafra jako prémiové značky.

Spolu s přechodem na DVB-T2 má být ukončeno i vysílání Regionální sítě 8, kde je ve standardním rozlišení dostupné právě Óčko Expres. Tato stanice tak z pozemního vysílání úplně zmizí. Za placenou bránou by mohli diváci najít například programy Óčka ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV), které jsou určeny právě pro placený obsah. Jednou z placených cest pro přístup k těmto kanálům by mohla být například technologie HbbTV, tedy takzvané hybridní vysílání.

autor: lukpo
Spustit audio

Související