Skylink není jediným operátorem, který od června plánuje vyřadit stanice Discovery a Eurosport

19. květen 2020

Majitel Skylinku, kterým je lucemburská skupina M7 Group vlastněná francouzskou Canal+, počítá se stejným krokem i v Nizozemsku. Skupina operátorů nehodlá akceptovat nabídnutou cenu, kterou považuje za nadměrně vysokou.

Skupina M7 Group, která provozuje v České republice a na Slovensku satelitní a internetovou televizi Skylink, a společnost Discovery stále nedosáhly společné dohody v oblasti distribuce známých placených kanálů. Informoval o tom portál Totaal TV. Vzhledem k tomu, že M7 Group nemá uzavřenou dohodu pouze pro náš trh, ale i další země, hrozí, že programy Discovery a Eurosport zmizí od června mj. také z nabídek služeb Canal Digitaal a Online.nl.

Nizozemský oborový web si všiml, že mediální skupina Discovery vysílá od pondělí 18. května na svých kanálech statickou obrazovku, která upozorňuje na blížící se vyřazení těchto programů. Grafická informace je zařazena do vysílání mezi jednotlivými pořady. Diváci jsou upozorňování na možnost sledování stanic v nabídkách operátorů Ziggo, KPN a T-Mobile. Stávající situace ukazuje na jedinou skutečnost, M7 Group nemůže stávající cenu za distribuci programů akceptovat.

autor: lukpo
Spustit audio

Související