Operátor Skylink chystá velké programové změny, vyřadí kanály společnosti Discovery

29. duben 2020

Největší satelitní služba chce na český a slovenský trh uvést nové programy, které budou k dispozici pouze jejím klientům. Obohacovat chce i obsah svojí videotéky v rámci Skylink Live TV.

Placené tematické programy Nova Sport 1 HD, Nova Sport 2 HD a National Geographic HD budou v nabídce satelitní televize Skylink dostupné většímu počtu diváků. Zatímco doposud byly tyto stanice součástí balíčků Flexi 10, Multi, Kombi a Komplet, od 1. května je operátor zpřístupní i pro klienty s tarifem Smart, který aktuálně obsahuje celkem 92 programů, z toho 43 ve vysokém rozlišení. National Geographic HD, Fightbox a Love Nature HD se stávají součástí balíčku Multi.

„Neustále monitorujeme trendy zájmu o jednotlivé žánry, konkrétní televizní kanály a typy programů, a snažíme se je promítat do naší programové nabídky. Proto jsme např. v polovině tohoto měsíce do nabídky zařadili jako jediný provozovatel placené televize v ČR a na Slovensku exkluzivní videoknihovnu National Geographic (NG+) se stovkami jedinečných dokumentů,“ uvedl při této příležitosti Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která Skylink provozuje.

Čtěte také

„Zájem ze strany diváků je opravdu veliký, o čemž svědčí i celkový počet zhlédnutí, který během prvních pár dní přesáhl 50 tisíc. Vedle toho intenzivně spolupracujeme s naší mateřskou společností Canal+ na lokalizaci řady atraktivních seriálů a televizních programů. Již brzy budou dostupné exkluzivně našim zákazníkům, a to jak přes satelitní vysílání, tak i přes internetovou službu Skylink Live TV,“ doplnil Glisník. Do 14. května je archiv NG+ dostupný všem klientům Skylinku.

Největší satelitní služba na trhu zároveň potvrdila, že v souvislosti s plánovanými změnami nabídku Skylinku opustí programy, jejichž hodnota již neodpovídá jejich ceně nebo se staly nadbytečnými. Týká se to konkrétně programů Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD, Discovery, TLC, Discovery Showcase HD a Animal Planet. „Vzhledem k tomu, že nebylo možné dospět k dohodě s vysílatelem na přijatelných komerčních podmínkách prodloužení smlouvy, uvedené programy k 31. 5. 2020 v nabídce Skylinku skončí,“ dodal zástupce M7 Group pro ČR a Slovensko.

autor: lukpo
Spustit audio

Související