Šlágr TV slaví deváté narozeniny, její programy zařadila do nabídky T-Mobile TV i Kuki

2. únor 2021

T-Mobile TV rozšířila nabídku o HD verze kanálů Šlágr Premium a Šlágr 2, Kuki doplnila pouze první z nich, protože druhý už v programovém rastru ve standardní kvalitě byl. Součástí Kuki je nově také Markíza International a na promo pozici nelokalizovaný dokumentární program H2. V minulosti ho kvůli absenci češtiny vyřadila O2 TV.

Teleshoppingová a hudební stanice Šlágr TV slaví právě dnes, v úterý 2. února, své deváté narozeniny. Kromě speciálního dopoledního vysílání, kdy se propojil zakladatel kanálu Karel Peterka se slovenským studiem, dostali dárky samotní diváci tematického kanálu. Nová stanice Šlágr Premium HD je od dubna součástí placených služeb T-Mobile TV a Kuki. První zmíněný operátor do nabídky zařadil i program Šlágr 2, i ten je k dispozici ve vysokém rozlišení. Vlajková televize Šlágr TV přitom paradoxně zůstává ve standardní kvalitě.

„Rozšiřování nabídky programů je pro Kuki dlouhodobou prioritou. Jen v minulém roce jsme přidali 18 nových TV kanálů do tarifu Kuki menší a 8 kanálů do tarifu Kuki větší. 13 stanic jsme navíc nově nabídli ve vyšším rozlišení. Oba nejnovější přírůstky rozšiřující nabídku HD kanálů jsou tak pouze první vlaštovkou programových novinek pro rok 2021. Důraz klademe v letošním roce mimo jiné i na rozšíření portfolia 4K kanálů,“ uvedl marketingový ředitel Lukáš Pazourek. Programovou novinkou Kuki je také HD verze kanálu Markíza International.

Za pozornost však stojí promo pozice, na níž operátor nyní testuje zájem diváků o stanici H2 (History 2). Klientům je tento program k dispozici ve vysokém rozlišení obrazu včetně zpětného zhlédnutí, avšak bez jakékoliv lokalizace. „Od zákazníků jsme měli poptávku, že by tento program rádi viděli v nabídce, proto si touto formou zkoušíme, zdali o něj skutečně bude zájem. O zařazení češtiny informaci nemáme,“ zdůvodnil vedoucí prodeje Kuki Vladimír Tovarňák. V minulosti měla tuto stanici v nabídce i služba O2 TV, právě z důvodu chybějící lokalizace ale byla stanice vyřazena.

autor: lukpo
Spustit audio

Související