Šlágr TV změní na satelitu Astra 3B parametry, volný Šlágr 2 dočasně převzal její program

30. prosinec 2019

Tematické televizi končí smlouva s operátorem Towercom. Aby diváci o její vysílání nepřišli, nabízí divákům Šlágr TV i Šlágr 2 totožný program. Nové technické parametry budou zveřejněny později.

Hudební a teleshoppingová stanice Šlágr TV se chystá na změnu technických parametrů, ze kterých je dostupná prostřednictvím družice Astra 3B, satelitní pozice 23,5 stupně východně. Portálu Digitální rádio to potvrdil její zakladatel a spolumajitel Karel Peterka. Šlágr TV ke konci letošního roku vyprší smlouva se společností Towercom, která ji doposud šířila. Podle vyjádření Peterky v současné době probíhají jednání s firmou M7 Group, která provozuje satelitní televizi Skylink. Její majitel už šíří v nabídce Šlágr 2, který je kódován.

Redakce portálu Digitální rádio očekává, že spolu s přechodem Šlágr TV k novému operátorovi dojde také k jeho zakódování. Otázce, zdali se tak skutečně stane, se Karel Peterka na přímý dotaz vyhnul. „Je to v jednání,“ komentoval stávající situaci. Zakódování signálu nahrává fakt, že Šlágr TV se na Slovensku dohodl s operátory na placeném modelu, což se bude týkat i Skylinku – operátor působí jak v Česku, tak i u našich východních sousedů.

Aby diváci o vysílání Šlágr TV na satelitu nepřišli, obě stanice dočasně sjednotily svůj program a Šlágr 2 odkódoval svůj signál. Společného programu si mohou všimnout například i diváci v pozemním vysílání nebo kabelových sítích.

Parametry příjmu: satelit Astra 3B (pozice 23,5 stupně východně), 12070/H, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S, kódování (prozatím) žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio

Související