Ze Šlágr TV bude na Slovensku placená televize, podporuje to situace na televizním trhu

14. říjen 2019

Stanice se plánuje po letech také vrátit k vysílání ve vysokém rozlišení, které bylo v minulosti dostupné v kabelové síti UPC. Na případné zpoplatnění by musel reagovat i satelitní operátor Skylink, který tento program šíří jak v Česku, tak i na Slovensku.

Hudební stanice Šlágr TV, která je mimo jiné v licenčních podmínkách charakterizována přímo jako teleshoppingový kanál, bude na Slovensku fungovat jako placená televize. Informaci přinesl ve čtvrtek portál Živé.sk. Provozovatel programu tak bude od operátorů inkasovat poplatky za svou distribuci. Na ní už se dohodl se společností Slovak Telekom u jeho platforem Magio a Digi TV. Provozovatel reaguje mimo jiné i na kladné přijetí tematické stanice Folklorika TV, kterou má v nabídce exkluzivně právě tato firma.

Situace na Slovensku je od České republiky diametrálně odlišná. Na našem trhu je bezplatné televizní vysílání dominantní platformou, kterou podle posledních průzkumů preferovalo okolo 55 % populace. Šlágr TV a stanice Šlágr 2 jsou zde šířeny jak v DVB-T, tak i DVB-T2. Na Slovensku je pozemní vysílání v minoritě. Většina diváků se spoléhá na placené služby, čemuž v minulosti výrazně napomohl i odchod Markízy a jejich tematických programů z bezplatného šíření.

Šlágr TV se také plánuje po letech vrátit k vysílání ve formátu HD. Právě ve vysokém rozlišení byla před lety tato stanice dostupná například u UPC, později ho však přerušila. Distributorem Šlágr TV byla tehdy společnost Sat Plus, která s největším kabelovým operátorem na trhu sdílela stejnou budovu a vyráběl se zde například i tehdejší informační kanál UPC Expres.

autor: lukpo
Spustit audio

Související