Slovenská celoplošná televize JOJ představí v sobotu po pěti letech novou grafiku a staniční motto

29. květen 2020

Namísto známého "Zážitek vidět" přichází prosté "S vámi". Televize jím dává najevo, že za nejdůležitější považuje budování vztahu s diváky. Na území České republiky je program dostupný díky přeshraničnímu přesahu slovenských vysílačů.

Zítra, tedy v sobotu 30. května ve 20:30, představí slovenská celoplošná televize JOJ novou staniční grafiku. Naposledy došlo k takovéto výrazně změně před pěti lety. Přípravu nového vizuálu paradoxně urychlila koronavirová krize, protože slovenská televize se jím snaží vyjádřit především pocit sounáležitosti mezi ní a jejími diváky. Diváci pravděpodobně nejdříve zaregistrují změnu staničního motta. Namísto známého "Zážitek vidět" přichází prosté "S vámi". Televize jím dává najevo, že za nejdůležitější považuje budování vztahu s diváky.

Logo JOJ, které před pěti lety opustilo ohraničení ve čtverci a jeho spirála prošla redesignem, se nyní objeví v bílém provedení na barevných podkladech reprezentujících různé obsahové kontexty. Základní pohyb animace grafiky vychází nadále z točivého pohybu spirály. Jiný bude i layout obrazovky - infografika (věkové ohraničení, název sledovaného programu, označení následujícího programu a injektáž). Proměnu čekají i zvukové podkresy, které slibují, že budou „jemnější a příjemně podtrhují plynoucí grafiku na obrazovce“.

Diváci v České republice, konkrétně na Moravě a v části Slezska, mohou komerční televizi JOJ sledovat díky přeshraničnímu zásahu slovenských vysílačů. Společnost Digital Broadcasting šíří na našem území v multiplexu 4 (DVB-T) a multiplexu 24 (DVB-T2) stanici JOJ Family, která však není plnohodnotnou kopií tamní stanice. Do svého vysílání přebírá pouze některé pořady, například zpravodajství nebo publicistiku. JOJ Family se změna vizuálu stanice týkat nebude. Program je k dispozici v kabelových sítích i na satelitu.

autor: lukpo

Související