Televizní skupina JOJ aktivovala na satelitu DVB titulky, technologie je ve zkušební fázi

26. srpen 2019

M7 Group připojila funkci skrytých titulků na přání samotného vysílatele. K dispozici je u programů určených jak pro slovenskou, tak i českou nabídku. Časově posunuté verze DVB titulky nedisponují.

Slovenská televizní skupina JOJ zapojila u všech svých kanálů šířených prostřednictvím družice Astra 3B DVB titulky. Položka označená jako „DVB Slovak“ se objevila konkrétně u programů TV JOJ HD, Plus HD, Wau HD určených výhradně pro slovenský trh, JOJ Cinema HD a Rik pro českou i slovenskou nabídku a JOJ Family HD pro tuzemské diváky. Všechny zmíněné stanice jsou součástí satelitní služby Skylink provozované lucemburskou M7 Group.

JOJ Cinema HD s možností volitelných DVB titulků

Podle informací portálu Digitální rádio byly DVB titulky aktivované přímo na žádost slovenské skupiny JOJ a dá se tak předpokládat, že poslouží jako doplňková funkce pro sluchově postižené diváky. V současné době však tato možnost není aktivní a je ve fázi příprav. Pořady se proto zatím s DVB titulky nevysílají. U časově posunutých verzí TV JOJ HD +1 a JOJ Cinema HD +1 tato funkce aktivována nebyla. Vítaným zpestřením by byly skryté titulky pro široké spektrum diváků zcela logicky zejména u kanálu JOJ Cinema.

autor: lukpo
Spustit audio

Související