Tematické kanály CS Film, CS Mini, Horor Film, WAR a Kinosvět kupuje majitel slovenské TV JOJ

11. únor 2019

Vlastník slovenské celoplošné televize je již na trhu aktivní. Provozuje zde bezplatnou stanici JOJ Family a placený kanál JOJ Cinema včetně jeho časové posunuté verze.

Novým vlastníkem tematických kanálů CS Film, CS Mini, Horor Film, WAR a Kinosvět se stane firma Slovenská produkčná patřící majiteli tamní celoplošné televize JOJ. Stoprocentní převzetí akcií Československé filmové společnosti dohodl s novými majiteli Leoš Pohl, jednatel a majoritní společník firmy. Slovenská produkčná získá i on-line videoportál Film Popular. Majitel TV JOJ už na českém trhu provozuje celoplošnou televizi JOJ Family a placenou stanici JOJ Cinema s její časově posunutou verzí JOJ Cinema +1 (Skylink). 

„Jsme rádi, že do našeho portfolia přibydou další etablované televizní stanice. Rozšíříme tak svou nabídku o zajímavé programy, které oslovují stabilní cílové skupiny diváků v České i Slovenské republice. Těšíme se na rozvoj těchto stanic,“ uvedl k akvizici Mojmír Mlčoch, člen představenstva JOJ Group a manažer pro český televizní trh. „Tímto krokem naplňujeme strategii JOJ Group rozšiřovat naše portfolio tak, abychom efektivně oslovili české a slovenské publikum,“ doplnil Marcel Grega, generální ředitel JOJ Group.

„Během patnácti let se nám podařilo vybudovat firmu s portfoliem televizních kanálů, které si našly jasné a stabilní místo na trhu, za což náleží můj dík především všem zaměstnancům, mému společníkovi Janu Jurkovi a našim rodinám. Jsme potěšeni, že se podařilo najít strategického partnera, který bude firmu podporovat v jejím dalším růstu a přeji novému budoucímu majiteli mnoho úspěchů,“ konstatoval samotný Pohl, který je v mediální branži považován za zkušeného matadora, který stal již u počátků placené televize u nás.

autor: lukpo
Spustit audio

Související